Pàgines

dilluns, 7 de setembre del 2009

Qui era l'Agustí

Per Josep A. Pujante (Grup Vi Daurat)
Agustí Torrents i Barrachina, va néixer a Sant Boi el 28 de Maig de 1960 i va morir, als 46 anys, al Pedraforca, el 10 de Juny de 2006.
Home de gran fortalesa, va consagrar la seva vida a la natura, el camp, l’esport i la família. Jugador de rugbi i després directiu de la "UE Santboiana", era un apassionat muntanyenc i membre molt actiu del "Centre Excursionista de Sant Boi", lligat a l’escoltisme i compromès amb l’associacionisme i els moviments socials a la seva vila, de la qual era regidor.
Fundador amb altres companys del “Grup Vi Daurat”, va atresorar un brillant historial alpinístic, amb ascensions als Pirineus i als Alps, destacant el Mont Blanc i el Cerví, i expedicions als cinc continents: Aconcagua, Mt. Cook, Mt. Kosciusko, Mt. Odin a l’illa de Baffin (Àrtic), Jbel Toubkal, Cotopaxi, Ruwenzori, Dhaulagiri i Everest.Amic dels seus amics i enamorat de Catalunya, sempre va considerar un privilegi i un somni fet realitat cada excursió i cada cim. Va deixar un profund record, que compartim amb els seus familiars. Estava preparant les expedicions al Kilimanjaro i al Mt. Gisha, a Etiòpia, a les mítiques Fonts del Nil Blau..